ons
evelyn

Onze predikante stelt zich voor:

Mijn naam is Evelyn Quaak-Kloet.

Sinds 2010 ben ik met vreugde predikante in de Protestante gemeente Prinsenbeek. Het is een open en warme geloofsgemeenschap, waarin we samen optrekken, ons geloof vieren en delen wat van waarde is in het leven.

In Prinsenbeek waar mensen van allerlei leeftijden samenkomen, houden we van verrassing. Er is ruimte voor oud, maar ook voor jong. Het mag anders en vooral van deze tijd zijn. Het ‘hier en nu’ in al zijn actualiteit komt altijd ter sprake. Voorgaan in erediensten en laagdrempelige vieringen ervaar ik als bijzonder. Wat gebeurt in de wereld is belangrijk. In het Kruispunt in Prinsenbeek zijn gelovigen en zinzoekers, gasten van harte welkom.
Er is ruimte.

Het begin

Met verwondering kijk ik soms terug naar de weg die ik gegaan ben. Ik ben opgegroeid in Eindhoven en in Raamsdonksveer. “Iets met mensen” is wat ik wilde gaan doen na mijn HBS-A diploma en ik werd fysiotherapeute.
In die periode hielden levensvragen me sterk bezig. Het lezen van de Bijbel en contact met gelovige medestudenten brachten me op het spoor van Jezus Christus. Het leidde tot geloof in God. Dit is uitgegroeid tot een intense Bron van levensvreugde en inspiratie. Gelovig leven ervaar ik als een spannende en positieve zoektocht.
Vanuit verlangen naar ‘Meer’ ging ik theologie studeren. Eerst dichtbij, op de Katholieke universiteit in Tilburg, waar ik de klassieke talen afrondde en de propedeuse behaalde. Daarna op de Protestantse universiteit in Kampen. Na pastor in een verpleeghuis- in de laatste vier jaren van mijn studie- werd ik in 2002 predikant in Giessen-Rijswijk. Predikantschap is voor mij een uitdaging en een verrassend geschenk, dat me voortdurend op nieuwe wegen brengt met mensen binnen en buiten de kerken.

Klik hier voor meer informatie.

Wilt u contact met mij? Dan kan dat via het emailadres: pastor@hetkruispunt.org, of telefoonnummer: 0628167645. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag.