podcast

Het Kruispunt Podcast

- Paul Depla - 16 juli 2021 -
“Als je een brug wilt slaan naar de ander, durf je eigen positie te verlaten om samen de brug over te gaan.”

Burgemeester Paul Depla vertelt over zijn leven, waarin van jongs af aan sport en politiek een centrale rol spelen. Hij beschrijft op een toegankelijke manier zijn drijfveren, en de verschillende kruispunten in zijn leven. Paul voelt zich veel beter op zijn plaats in de locale ‘mensen-politiek’ dan in de ‘papieren politiek’ in Den Haag. Een inspirerend verhaal over oog hebben voor de ander, via grote projecten in de stad maar zeker ook in persoonlijk contact op kleine schaal.


- Esther Monster - 3 juli 2021 -
"Niet geluk maakt dankbaar, maar dankbaarheid maakt gelukkig."

Esther heeft een indrukwekkend verhaal te vertellen over hoop. Esther vertelt over haar periode dat borstkanker werd geconstateerd en hoe ze dit heeft ondergaan. Na haar herstel heeft ze haar werk als logopediste achter zich gelaten, en is ze zich gaan inzetten als gezinscoach en heeft ze samen met Ronald en het hele gezin besloten om een pleegdochter op te nemen in het gezin.


- Patrick Anthonissen - 7 juni 2021 -
"“People who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do”.

Patrick is een maatschappelijk bewogen sociaal ondernemer, die na 10 jaar werken in commerciële bedrijven heeft besloten om als sociaal ondernemer het verschil te maken. Als mede oprichter van NLvoorelkaar en Young Impact heeft hij met vallen en opstaan ervaren dat dit zijn leven echt inhoud geeft. De mooiste quote: “de vraag is niet hoeveel je kunt nemen, maar hoeveel je kunt geven.”


- Rob Timmerman - 21 mei 2021: Deel 2-
“Stoppen met iets doen waar je niet langer in gelooft” -

In deze 2e podcast is Rob Timmerman te gast. In deel 1 praat ik over zijn jeugd, zijn leven in de televisiewereld en de burn-out waarin hij terecht kwam. In deze fase kwam Rob op een denkbeeldig kruispunt in zijn leven, waarin hij een afslag nam en besloot zich in te gaan zetten voor vluchtelingen.


- Rob Timmerman - 21 mei 2021: Deel 1 -
“Ik wens iedereen een hap zand in zijn machine” -

De deel 2 van deze podcast met Rob praat ik over zijn huidige leven, waarin hij zich belangeloos voor vluchtelingen inzet. De verhalen van Lesbos, Parijs, Syrië zijn hartverscheurend en tegelijkertijd bemoedigend. Een inkijkje in het harde leven in vluchtelingenkampen, en ook de mooie momenten die dit oplevert.


- Evelyn Quaak Kloet - 25 april 2021 -
"Het goede doen, dan komt het goed".

Evelyn heeft na een aantal jaar als fysiptherapeut te hebben gewerkt haar leven omgegooid door theologie te gaan studeren. Zonder vooropgezet plan is ze vervolgens het ambt als predikant gaat vervullen, en doet dat met hart en ziel. Evelyn spreekt laagdrempelig over het leven, over geloof en over keuzes in het leven.