kerk
handen
knd
all4himm
kerst

Zondag 26 maart

10.00 uur Kerkdienst in
Het Kruispunt en via kerkdienstgemist.

Voorganger:
Ds. Wim Wiersma
uit Sliedrecht

Wilt u de viering online bekijken? Klik hier voor de uitzending via Kerkdienstgemist.nl.

Filmavond

Leeskring rondom het boek “Geld en Goed” van Alain Verheij
donderdag 13 april, 11 mei en 1 juni

In Geld en go€d onderzoekt Alain Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een nieuwe manier van (samen)leven.
Onder leiding van de werkgroep GroenDoen doorlopen wij in drie avonden de diverse hoofdstukken van zijn boek
De avonden worden gehouden op donderdag 13 april, 11 mei en 1 juni om 20.00 uur in Het Kruispunt.
Aanmelden voor 1 april via kruispuntdoordeweek@hetkruispunt.org.
Meer informatie bij Annet Sneep tel 06 48949025

Filmavond

Sobere maaltijd
Woensdag 29 maart om 18.00 uur in Het Kruispunt.

De parochie van Maria Magdalena en Het Kruispunt pakken de traditie van de Sobere Maaltijd weer op. Een gezamenlijke, eenvoudige broodmaaltijd waarbij we stil staan bij een maatschappelijk probleem en onze solidariteit ook vorm geven door een collecte.

Aan de maaltijd gaat een korte oecumenische viering vooraf. Tijdens de viering en met de collecte besteden we aandacht aan de Oekraïense vluchtelingen. Toen de oorlog in de Oekraïne vorig jaar begon, sloegen miljoenen mensen op de vlucht. Onder hen ook een volledig weeshuis van 29 kinderen en 7 begeleiders. Zij kregen uiteindelijk onderdak in villa Weideveld in Bavel. Zij zijn daar goed opgevangen door de gemeente Breda en vrijwilligersorganisaties. De kinderen gaan overdag naar school, maar de weekenden en de vakanties duren soms lang. Wij willen helpen met geld zodat ze ook eens een uitstapje kunnen maken. En nu ze al zo lang in een provisorische huisvesting zitten, kunnen we misschien ook bijdragen aan de aankleding van dit pand, bijvoorbeeld met plantjes. Misschien komen er op 29 maart ook een paar kinderen mee naar Het Kruispunt.

Aanmelden voor de Sobere Maaltijd kan tot zondag 26 maart, door het invullen van een strookje dat in de hal van Het Kruispunt ligt of per mail aan:  Hans van ’t Nedereind

Filmavond

Museumbezoek
Zondag 2 april om 12.30 uur

U bent van harte uitgenodigd om samen een bezoek te brengen aan het Catharijneconvent in Utrecht. We gaan naar de bijzondere tentoonstelling ‘Gospel, muzikale reis van kracht en hoop.’ Dit keer vooral een belevenis om wat we zullen horen aan muziek en te zien krijgen per video. En wat voor muziek!
Meer informatie over deze voorstelling is te lezen op: Catharijneconvent.

Over deze tentoonstelling schreef de NRC:
Het is vrijwel onmogelijk om niet dansend door de statige kloostergangen van het Utrechtse museum te lopen! Kom en beleef het mee!

Voor meer achtergrond- en praktische informatie kunt u terecht bij Agnes de Ruiter. U kunt zich aanmelden vóór 6 maart bij
kruispuntdoordeweek@hetkruispunt.org of bij Agnes de Ruiter . Vermeld er even bij of u wilt rijden in uw eigen auto, of dat u met iemand mee wilt rijden.
Vertrek rond 12.30 uur vanaf Het Kruispunt. Museumbezoek van 14.00 – 17.00 uur.

door de week

Kruispunt door de Week - programma winter/voorjaar 2023

In de periode januari – juni 2023 biedt Het Kruispunt een diversiteit aan mogelijkheden voor ontmoeting, geloofsverdieping, verstilling, creativiteit en ontspanning. Voorbeelden zijn thema-avonden over dementie en geloven, een bezoek aan het Catharijneconvent en samen dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Ook ben je dit seizoen weer iedere donderdagochtend welkom in het Kruispunt voor een kop koffie en gesprek. Alle aanbod is open voor mensen uit Prinsenbeek en omgeving.

Bekijk hier het hele programma, zie wat bij je past en noteer de data in je agenda.
Aanmelden (voor zover nodig) kan via een nieuw mailadres: kruispuntdoordeweek@hetkruispunt.org

Welkom!

Tikkie

De collecte op 26 maart is bestemd voor
"Rode Kruis Jemen "

Overmaken kan via het Tikkie,
een bankoverschrijving aan de diaconie of de collectezak bij de uitgang van de kerk.
U kunt uw gift overmaken op het nieuwe rekeningnummer van de Diaconie.
NL42 ABNA 0103 389776 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Prinsenbeek.
graag met vermelding "Rode Kruis"

likeons

Volg ons op Facebook

Wij zijn natuurlijk ook op Facebook te vinden.
Op de hoogte blijven?
Bezoek dan niet alleen regelmatig deze website, maar volg "Het Kruispunt Prinsenbeek" ook op Facebook.

radio

Wilt u de kerkdienst graag live luisteren of juist een kerkdienst terugluisteren? Dat kan! klik op de radio voor de mogelijkheden.

anbi

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor de algemeen nut beogende instelling (ANBI). Lees hier meer over het ANBI.

contact

Mocht u vragen of opmerkingen over de website hebben dan kunt u dit melden bij de webmaster