kerk
handen
knd
all4himm
kerst


Zondag 24 februari


In de Goede Burendienst van 10.00 uur gaat voor:
Ds. Evelyn Quaak-Kloet

Er is kindernevendienst en jeugdkerk.
Voor de allerkleinsten is er crèche.

Kerkdienst gemist? Luister nu

vlag

Nashvilleverklaring past op geen enkele manier bij onze visie van kerk-zijn

De Protestantse Gemeente het Kruispunt in Prinsenbeek is een open en veelkleurige gemeente waarin het vieren van Gods liefde, verbondenheid met Jezus Christus en mensen naast dienstbaarheid aan God, mens en samenleving centraal staat.
De strekking van de zgn. Nashvilleverklaring past op geen enkele manier bij onze visie van
kerk-zijn. In onze reactie sluiten wij aan bij de verklaring van de landelijke protestantse kerk (PKN) die deze verklaring “theologisch eenzijdig en gesloten en pastoraal onverantwoord” noemt.
Lees hier het artikel van Ds. René de Reuver.

Denker

Gesprekskring ‘Ik denk, dus ik geloof?!’ 2e avond 19 februari

Geloven als verstandig mens.
Meestal gaan geloven en denken goed samen, maar soms ontstaat er een spanning. Wat doe je dan? Offer je je verstand op en slik je je vragen in? Of wordt geloven lastiger, zie je niet goed wat het verschil is tussen geloven en goed nadenken? In de media lijkt het in ieder geval vaak zo dat geloven meer iets is voor mensen die niet nadenken. Maar misschien moeten we het juist omdraaien en roept God juist op om zelf te denken. Dat vraagt moed!

In deze serie avonden willen we die spanning opzoeken. We willen voluit denken én geloven, maar kijken ook waar we vastlopen of op een grens stuiten.
Denk en praat jij graag mee, dan ben je welkom! Tijdens de vier avonden behandelen we verschillende thema's, kijken we wat anderen gezegd hebben over deze spanning en gaan we met elkaar in gesprek.
De eerste avond is op 29 januari, gevolgd door 19 februari, 5 maart en 26 maart.
De avond wordt ingeleid en begeleid door Niels den Toom (onderzoeker en theoloog).
Plaats het Kruispunt, Harmonielaan 24, Prinsenbeek. Aanvang 20.00 uur

Aanmelden kan via Gerard van Wingerden of verdieping@hetkruispunt.org
Gasten zijn welkom!

Heb je zelf al langere tijd een vraag waarbij je je geloof en verstand niet kunt combineren, mail deze dan al aan Niels. Misschien diepen we dat thema dan uit in de avonden. Voor meer informatie, contact Niels den Toom (jn.dentoom@gmail.com).

PKN

Vacarekring- meditatie vanuit de christelijke traditie maandag 25 maart

Er leeft een groeiend verlangen naar innerlijke rust en onthaasting in onze tijd. Veel mensen zoeken hun heil in oosterse meditatiemethoden zoals mindfullness. Wat minder bekend is, is dat ook in de christelijke traditie, in kloostertradities een lange ervaring is opgebouwd met het gaan van de geestelijke weg, waarin verschillende vormen van meditatie zijn ontwikkeld. In de christelijke meditatie spreekt men niet over mindfullness maar over soulfullness, over bewust leven vanuit je ziel. Daarnaast over Vacare deo: vrij zijn voor God, voor jezelf en voor een ander. Het gaat in die benadering van meditatie over in groei in innerlijke vrijheid in relaties en vertrouwen op God. In aansluiting op de leeskring spiritualiteit en de geloofsoefeningen van vorig seizoen start er een Vacarekring, die eenmaal per 6 weken bijeen komt voor een korte inleiding, een meditatief moment en een nagesprek.

Op maandagavond 25 maart: bibliodrama, uur is er koffie. We beginnen om 19.30 tot 20.30 net zoals dat was in de serie Geloofsoefeningen vorig seizoen. U mag zich vrij voelen om de eerste keer te verkennen of het bij u past.

Overige data:
dinsdag 2 april: beeldmeditatie,
dinsdag 14 mei: wandelmeditatie
.

Graag aanmelden bij de predikante ds.Evelyn Quaak-Kloet, die de kring begeleidt of bij
Gerard van Wingerden
Plaats: protestantse gemeente het Kruispunt, Harmonielaan 24, Prinsenbeek. Wie belangstelling heeft, is van harte welkom!

PKN

Op zoek naar verdieping

"Een goed gesprek" is het jaar thema van de Protestantse Kerk in Nederland voor het nieuwe kerkelijke seizoen. Hier sluiten wij in het Kruispunt bij aan en bouwen we verder aan een gastvrije en open gemeente, de beleidslijn van de afgelopen jaren. We willen doorgaan met verbinding zoeken met elkaar en met anderen in het dorp. We bieden we ruimte aan gasten in onze gemeenschap door middel van o.a. de Goede Burenzondagen, de leeskring Spiritualiteit en voor het eerst dit jaar Top 2000 kerkdienst op 28 december
Er zijn tal van mogelijkheden om bij dit thema betrokken te zijn. Lees onze verdiepingsfolder voor komend jaar, kijk wat bij je past en noteer de data alvast in je agenda.

Radio

"Zin, Zout & Zegen"

"Zin, Zout & Zegen" is een radio programma dat een reis door Nederland maakt met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van "geloof" in het dagelijkse leven. Op Paaszondag is "Zin, Zout & Zegen" met François Olsthoorn meegegaan naar onze gemeente.
Luister
hier naar het interview en hoor wat hem naar de kerk brengt en wat hij mee naar huis neemt; de nieuwe week in.

likeons

Volg ons op Facebook

Wij zijn natuurlijk ook op Facebook te vinden.
Op de hoogte blijven?
Bezoek dan niet alleen regelmatig deze website, maar volg "Het Kruispunt Prinsenbeek" ook op Facebook.

radio

Wilt u de kerkdienst graag live luisteren of juist een kerkdienst terugluisteren? Dat kan! klik op de radio voor de mogelijkheden.

anbi

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor de algemeen nut beogende instelling (ANBI). Lees hier meer over het ANBI.

contact

Mocht u vragen of opmerkingen over de website hebben dan kunt u dit melden bij de webmaster