kerk
handen
knd
all4himm
kerst


Zondag 23 februari

In de dienst van 10.00 uur gaat voor:
Ds. Evelyn Quaak-Kloet
in deze dienst vieren wij de maaltijd van de Heer.

Er is kindernevendienst en voor de allerkleinsten is er crèche.

Kerkdienst gemist? Luister nu

klok

Tijdelijke wijziging aanvangstijd kerkdiensten in Het Kruispunt!

In de maanden maart, april en mei zullen de zondagse vieringen in het Kruispunt om 10.30 uur beginnen, een half uur later dan we gewend zijn.

Aanleiding voor deze tijdelijke verandering is de verbouwing van de RK-kerk. Daardoor kunnen er in deze maanden geen vieringen plaatsvinden. Wij hebben de parochie aangeboden om voor die drie maanden in onze kerk te "kerken". Daar willen zij graag gebruik van maken.
Vanaf 8  maart zal de RK-parochie om 9.00 uur een viering in het Kruispunt houden en begint onze dienstiering om 10.30 uur. De verwachting is dat dit tot eind mei zal duren.

PKN logo

Naar onze activiteiten voor de komende weken

Geloofscursus Opnieuw Beginnen voor zoekers naar zin en nieuwe inspiratie 18 februari.

Museumdag     Vincentre zondag 8 maart.

Preek van de Leek  door Rob Timmerman op 15 maart

opnieuw beginnen
Geloofscursus Opnieuw Beginnen 18 februari

Geloofscursus Opnieuw Beginnen
zes avonden voor zoekers naar zin en nieuwe inspiratie


Ben je op zoek naar wie je bent als mens in deze tijd?
Wil je ontdekken hoe geloven van betekenis kan zijn in je leven van alledag?
Zoek je kansen om God te ontmoeten?


In de geloofscursus Opnieuw Beginnen ga je aan de slag met je eigen geloofs- en levensvragen, samen met anderen en onder professionele begeleiding. De cursus is op zes dinsdagavonden en elke avond bestaat uit een inleiding op een thema, een gesprek in kleine groepen en een afronding met een meditatief moment of korte viering.

4 februari     Wie ben je?
18 februari   Geloven
3 maart        Jezus als levensbron
17 maart      Loslaten en Vasthouden
31 april         Leven en Geluk
14 april         Vol van de Geest

De cursus Opnieuw Beginnen werd eerder gegeven tussen 2014-2017. Dit jaar is de inhoud vernieuwd.

Enkele reacties van deelnemers uit eerdere jaren:
Verrassende gesprekken. Mooie muziek en prachtige beelden. Rust. Ieder mag zichzelf zijn. Ik heb echt genoten van hoe het was. Nieuw was voor mij de liefdevolle ontvangst in een oecumenische setting. En: Ik heb elke avond wel minstens één keer gedacht 'goh, zo heb ik dit of dat nog niet eerder bekeken’.


Ben jij op zoek naar zin, inspiratie en vernieuwing of wil je een (nieuwe) start maken in geloof? Je bent van harte welkom!
De kosten voor de gehele cursus inclusief koffie-thee-drankje zijn 15 euro.

De cursus wordt aangeboden vanuit de samenwerking van de Protestantse Gemeente Prinsenbeek en de Rooms Katholieke parochie Heilige Maria Magdalena. Begeleiding door predikante Evelyn Quaak-Kloet, diaken Ben Hendriksen en Joshanne Willems.

Plaats: Het Kruispunt, Harmonielaan 24 te Prinsenbeek. Aanvang: 19.30 u.
Meer informatie: ds. Evelyn Quaak-Kloet, 0162 518200.
Aanmelden: uiterlijk donderdag 29 januari. Klik hier

De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 12 personen.

van Gogh
Museumdag Vincentre in Nuenen op zondag 8 maart

Deze tentoonstelling mag geen museum heten (er zijn geen originele werken te zien), maar geeft een prachtig beeld van het leven, het werk, de familie, de brieven, het denken van Vincent van Gogh. Hier in Nuenen woonde Vincent van 1883 tot 1885. Zijn vader was predikant in het mooie kerkje van Nuenen, dat ons bekend voor zal komen van zijn schilderijen. Er is veel in het dorp dat aan Vincent herinnert.
Bij het bezoek aan het Vincentre hoort dan ook een wandeling buiten van een uur, met een gids.
We zullen, na de kerkdienst die zondag ons brood nog eten in Het Kruispunt. Daarna gaan we met eigen vervoer naar Nuenen. Het dorp beschikt over voldoende horeca. De kosten voor Het Vincentre met de wandeling zijn € 13,- De Museumjaarkaart is niet geldig. De reiskosten worden gedeeld. Horeca voor eigen rekening.
Graag aanmelden bij Agnes de Ruiter, klik hier Uiterlijk 20 februari, maar liefst eerder.

Rob

15 maart Preek van de Leek.  Rob Timmerman: passie voor mensen

Rob Timmerman ontfermt zich als vrijwilliger over de kwetsbaarste onder de tienduizenden vluchtelingen in de Griekse opvangkampen, maar ook op de Middellandse zee waar hij schipper is op een reddingsboot.
Hij is een spreker die een authentiek verhaal te vertellen heeft. Werkzaam als succesvol programmamaker bij de televisie maakte hij andere keuzes na een burn-out/depressie.

Rob vertelt ons op zondag 15 maart met passie over zijn werk en zet ons aan het denken over de waarde van het leven en menselijke waardigheid. Na afloop kunt u vragen stellen, de opbrengst van de collecte gaat naar zijn werk.
U bent van harte welkom! Neem gerust uw kinderen, vrienden en kennissen mee. Aanvang 10:30 uur in het Kruispunt, Harmonielaan 24 in Prinsenbeek.

PKN

Jaarprogramma 2019/2020 Het Kruispunt

"Een goed verhaal" is het jaarthema van de landelijke Protestantse Kerk. Ons jaarprogramma 2019/2020 sluit hierbij aan en biedt een grote diversiteit aan mogelijkheden tot gesprek, geloofsverdieping, verstilling, viering, ontmoeting en ontspanning. Er is aanbod door de week en op zondag, voor jong en ouder, voor zoekers en vinders, voor gemeenteleden en gasten. Alle aanbod is open voor mensen uit Prinsenbeek e.o. Lees hier onze verdiepingsfolder voor komend jaar, kijk wat bij je past en noteer de data alvast in je agenda.

likeons

Volg ons op Facebook

Wij zijn natuurlijk ook op Facebook te vinden.
Op de hoogte blijven?
Bezoek dan niet alleen regelmatig deze website, maar volg "Het Kruispunt Prinsenbeek" ook op Facebook.

Radio

"Zin, Zout & Zegen"

"Zin, Zout & Zegen" is een radio programma dat een reis door Nederland maakt met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van "geloof" in het dagelijkse leven. Op Paaszondag is "Zin, Zout & Zegen" met François Olsthoorn meegegaan naar onze gemeente.
Luister
hier naar het interview en hoor wat hem naar de kerk brengt en wat hij mee naar huis neemt; de nieuwe week in.

radio

Wilt u de kerkdienst graag live luisteren of juist een kerkdienst terugluisteren? Dat kan! klik op de radio voor de mogelijkheden.

anbi

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor de algemeen nut beogende instelling (ANBI). Lees hier meer over het ANBI.

contact

Mocht u vragen of opmerkingen over de website hebben dan kunt u dit melden bij de webmaster