kerk
handen
knd
all4himm
kerst

Zondag 12 december

10.30 uur Kerkdienst in het Kruispunt en via kerkdienstgemist
Voorganger:
Ds. Chantal Kok – Schaap uit PrinsenbeekWilt u de viering online bekijken? Klik hier voor de uitzending via Kerkdienstgemist.nl.

welkom

Welkom

Welkom op de website van Het Kruispunt, Protestantse kerk in Prinsenbeek.

Graag laten wij je zien wie wij zijn, wat wij geloven en wat wij doen, op zondag en door de week. Onze welkomstfolder vind je hier. Met deze link open je onze verdiepingsfolder.

We ontmoeten je graag bij een viering in Het Kruispunt (en online ) of bij een van onze doordeweekse activiteiten.
Heb je vragen of wil je persoonlijk kennismaken? Neem contact met ons op via info@hetkruispunt.org

rust en balans

Een succesvolle Schoenendoosactie 2021

Op initiatief van de nevendienstleiding hebben de kinderen tezamen met andere gemeenteleden meegedaan aan de schoenendoosactie 2021. Zaterdag 13 november 2021 reden Joshanne en Josée in een volle auto met 43!! goed gevulde en mooi versierde  schoenendozen naar het inleverpunt in Roosendaal. Een enthousiast vrijwilligersteam ontving ons vriendelijk en ging meteen aan de slag. Via het landelijk distributiepunt in Ermelo vinden de dozen hun bestemmingen.
Kijk hier voor meer informatie.

Wij zijn enorm trots en dankbaar voor ‘het dienen, de barmhartigheid en gulheid’ van al onze jongeren, oudere jongeren, jongere ouderen en ouderen. Dit raakt ons diep!

De leiding van de nevendienst

Adventskalender

welkom

Het Kruispunt Podcast

- Niels den Toom - 25 oktober 2021 -

“Haast je met luisteren - Wees traag met spreken”

Niels vertelt op toegankelijke en humoristische wijze over zijn oprechte interesse in de mens en geloof. Niels voelt zich aangetrokken tot mensen aan de rand van de samenleving.
Hij maakt juist de minder voor de hand liggende keuzes in zijn werk en zijn leven.


Voor meer inspirerende podcasts klik hier

verdiepingProgramma Verdieping en Ontmoeting najaar 2021


Neem de tijd!
Het Verdiepingsprogramma voor het najaar 2021 nodigt uit om met elkaar de tijd te nemen. De Protestantse gemeenschap van Prinsenbeek biedt van harte een gastvrije ruimte om samen op te trekken en de liefde van Jezus Christus te verkennen en te delen. Zo is er een thema-avond, een leeskring, een korte cursus. Maar ook tijd om te verstillen in een meditatieve viering. En de kans in gesprek te gaan na een dienst, groepsactiviteit of film. Daarnaast nodigen we u en jou uit om aan te sluiten bij een ontmoetings- of verdiepingskring, waarin je rond de maaltijd een seizoen lang met elkaar op kunt trekken.
Het aanbod is open voor zowel leden als gasten uit Prinsenbeek en omgeving.

Bekijk hier ons Verdiepingsprogramma, kijk wat bij je past en meld je aan (voor zover nodig) via verdieping@hetkruispunt.org. Informatie over de huiskringen vind je hier.

Tikkie

De collecte op zondag 5 december is bestemd voor
"Exodus Nederland "

Zondag collecteren we voor Exodus Nederland. Deze organisatie heeft tot doel gedetineerden te ondersteunen bij een geslaagde terugkeer in de samenleving. Bij deze vereniging werkt een aantal professionals en ook een grote groep vrijwillige maatjes. Exodus richt zich niet alleen op de gedetineerden maar ook op de familieleden en kinderen van (ex-)gedetineerden: er wordt nog wel eens vergeten dat ook familieleden én kinderen te maken hebben met de gevolgen van een detentie.
Vandaag op 5 december richten we ons vooral op de kinderen. Als vader of moeder in de gevangenis zit, worden de kinderen in zekere zin ook gestraft. Vrijwilligers van Exodus stimuleren op verschillende manieren dat de gedetineerde ouder en het kind contact houden om de detentie zo goed mogelijk door te komen zonder van elkaar te vervreemden.

Overmaken kan via het Tikkie,
een bankoverschrijving aan de diaconie of de collectezak bij de uitgang van de kerk.
U kunt uw gift overmaken op het nieuwe rekeningnummer van de Diaconie.
NL42 ABNA 0103 389776 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Prinsenbeek.
graag met vermelding "Exodus Nederland"

Evelyn afscheid-2

Feestelijk afscheid ds. Evelyn Quaak-Kloet

In het weekend van 11 en 12 september hebben we afscheid genomen van onze zeer gewaardeerde voorganger, ds. Evelyn Quaak-Kloet. Na 11 gezegende jaren in Prinsenbeek vertrekt zij naar de Protestantse kerk Aagtekerke-Domburg in Zeeland. Ter gelegenheid van haar afscheid was er op zaterdag een feestelijke barbecue en op zondag een speciale viering in Het Kruispunt. Onder de bezielende leiding van ds. Evelyn is Het Kruispunt in de afgelopen jaren meer verbonden geraakt met Prinsenbeek en een thuis geworden voor wie zoekt naar zingeving en geloof, naar verdieping en ontmoeting.

Bij haar afscheid klonken de woorden van het lied Thuis van Sela:

Welkom thuis – Hier mag je zijn – De vader viert een feest
Welkom thuis – Voor wie zoek was of op reis – te lang is weggeweest
Welkom thuis

likeons

Volg ons op Facebook

Wij zijn natuurlijk ook op Facebook te vinden.
Op de hoogte blijven?
Bezoek dan niet alleen regelmatig deze website, maar volg "Het Kruispunt Prinsenbeek" ook op Facebook.

radio

Wilt u de kerkdienst graag live luisteren of juist een kerkdienst terugluisteren? Dat kan! klik op de radio voor de mogelijkheden.

anbi

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor de algemeen nut beogende instelling (ANBI). Lees hier meer over het ANBI.

contact

Mocht u vragen of opmerkingen over de website hebben dan kunt u dit melden bij de webmaster