kerk
handen
knd
all4himm
kerst

zondag 28 februari

10.30 uur online viering via Kerkdienstgemist

Voorganger:
Ds. A.C. van Brussel uit Son

Wilt u de viering online beluisteren? Klik hier voor de uitzending via Kerkdienstgemist.nl.

Bericht van de Kruisvogel
welkom

Welkom

Welkom op de website van Het Kruispunt, Protestantse kerk in Prinsenbeek.

Graag laten wij je zien wie wij zijn, wat wij geloven en wat wij doen, op zondag en door de week. Onze welkomstfolder vind je hier.
We ontmoeten je graag bij een viering in Het Kruispunt (en online ) of bij een van onze doordeweekse activiteiten. Klik hier voor onze verdiepingsfolder.
Heb je vragen of wil je persoonlijk kennismaken? Neem dan contact op met onze predikante
ds. Evelyn Quaak-Kloet (06 28167645) of pastor@hetkruispunt.org).

Evelyn-2

Vieringen februari/maart 2021

Met zorg in ons hart volgen wij de ontwikkelingen rondom het coronavirus en zien we de grote impact die de lockdown heeft, zowel op onze samenleving als in onze persoonlijke levens. Als kerkelijke gemeenschap in Prinsenbeek realiseren we ons dat ook wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen om besmetting door ontmoetingen op zondag en door de week te voorkomen. Daarom zijn de vieringen op alle komende zondagen alleen online te volgen.

De vieringen zijn live en later te volgen via www.kerkdienstgemist.nl
en beginnen om 10.30 uur

Tikkie

De collecte op zondag 28 februari is bestemd voor
"Kerk in Actie Pioniersplekken"

We sluiten in deze Veertigdagentijd zo veel mogelijk aan bij de projecten van Kerk in Actie, het diaconale programma van de PKN. Vandaag staan de pioniersplekken van de PKN-centraal. In Nederland gaan er steeds minder mensen naar de kerk. Maar dat betekent niet dat er geen behoefte is aan zingeving. Kerken spelen hierop in met alternatieve vormen van kerk zijn. Pioniersplekken vormen een nieuwe christelijke geloofsgemeenschap waarbij de boodschap van het Evangelie niet wordt losgelaten, maar op een andere manier gedeeld wordt. De afgelopen jaren zijn meer dan 150 pioniersplekken door heel Nederland ontstaan. Zoals Seinpost Slinge in Rotterdam: een open en betrokken gemeenschap rondom het christelijk geloof, waar veel mensen komen met gebroken levens, kwetsbaar en in moeilijke omstandigheden. Met verschillende activiteiten, zondags en doordeweeks, zet Seinpost Slinge zich in voor het welzijn in de wijken Pendrecht en Zuidwijk in Rotterdam. Met uw bijdrage aan de collecte steunt de Protestantse Kerk pioniersplekken en nieuwe vormen van kerk-zijn. Van harte aanbevolen.

U kunt uw gift overmaken met het Tikkie of op:
NL60 ABNA 0459 7501 86
t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Prinsenbeek.
graag met vermelding "Kerk in Actie"

green

Activiteit in Het Kruispunt, onder voorbehoud:
Het goede leven in de film – Green Book
Woensdag 10 maart, inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur

Het drama rond een zwarte meesterpianist (Mahershala Ali) en zijn witte chauffeur (Viggo Mortensen), die in de jaren zestig samen voor een concerttour door het racistische zuiden van de VS rijden, kreeg in totaal drie Oscars, waaronder die van beste film in 2019. Green Book is een op feiten gebaseerde roadmovie, die contrasten toont maar vooral suggereert dat het allemaal wel goed komt. Deze film, die uitnodigt tot een glimlach, roept in onze tijd waarin racisme oplaait ook vragen op.

Aanmelden vóór 8 maart via verdieping@hetkruispunt.org.

opnieuw

Online activiteit: Het goede leven in de literatuur – Mischa
Maandag 15 maart, 20.00 – 22.00 uur

Een onbezorgde weduwe heeft een goed leven. Dan wordt haar zoon opgepakt door de politie en komt zij in een rollercoaster terecht die alles wat zij verwachtte van het leven omver gooit. We lezen thuis het boek Mischa van Hans Munsterman en praten op één avond na over leven, schuld en vergeving, en herleven. De activiteit gaat door bij minimaal 7 personen en wordt begeleid door ds. Evelyn Quaak-Kloet.
Wilt u het boek zelf bestellen in de boekhandel of bij de bibliotheek?

Aanmelden vóór 25 februari via verdieping@hetkruispunt.org.

verdiepingsprogramma

Jaarprogramma 2020/2021 Het Kruispunt

"Proef het Goede Leven" is ons jaarthema. Het sluit aan bij het jaarthema van de landelijke Protestantse Kerk. Het biedt een grote diversiteit aan mogelijkheden tot gesprek, geloofsverdieping, viering, ontmoeting en ontspanning. Er is aanbod door de week en op zondag, voor jong en ouder, voor zoekers en vinders, voor gemeenteleden en gasten. Alle aanbod is open voor mensen uit Prinsenbeek e.o. Lees hier onze verdiepingsfolder voor komend jaar, kijk wat bij je past en noteer de data alvast in je agenda.

likeons

Volg ons op Facebook

Wij zijn natuurlijk ook op Facebook te vinden.
Op de hoogte blijven?
Bezoek dan niet alleen regelmatig deze website, maar volg "Het Kruispunt Prinsenbeek" ook op Facebook.

radio

Wilt u de kerkdienst graag live luisteren of juist een kerkdienst terugluisteren? Dat kan! klik op de radio voor de mogelijkheden.

anbi

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor de algemeen nut beogende instelling (ANBI). Lees hier meer over het ANBI.

contact

Mocht u vragen of opmerkingen over de website hebben dan kunt u dit melden bij de webmaster