kerk
handen
knd
all4himm
kerst

Zondag 24 mei

10.30 uur Digitale viering via kerkdienstgemist
Voorganger:
Ds.Mevr.M.Bloklander de Jong

Als u met uw rechtermuisknop op de volgende link klikt en dan openen in nieuw tabblad kiest, dan vindt u helemaal links bovenin in uw scherm de liturgie

Luister hier

Voor meer informatie zie verderop op deze pagina

klok

Vanaf 7 juni vieringen in Het Kruispunt met 30 personen

Vanaf zondag 7 juni hopen we in Het Kruispunt weer kerkdiensten te houden in aanwezigheid van bezoekers. De vorm van de vieringen blijft ongewijzigd: kort, actueel en met luistermuziek. Wekelijks kunnen 26 gemeenteleden en gasten de viering bijwonen. Anderen kunnen live of later meeluisteren via www.kerkdienstgemist.nl. klik hier
Aanmelden vooraf is noodzakelijk.
Dit kan iedere week van donderdag 9.00 uur tot zaterdag 20.00 uur via:
scriba@hetkruispunt.org of tel. 06-12517970.
U ontvangt een bevestiging. Bij meer dan 26 aanmeldingen hanteren we de volgorde van aanmelding. Bezoekers kunnen tussen 10.15 en 10.25 uur plaatsnemen in de kerkzaal – op ruime afstand. De viering en uitzendingbegint om 10.30 uur. Er zal nog geen samenzang zijn en ook geen koffie na afloop.
Er gelden strikte voorschriften voor afstand en hygiëne.

Doordeweekse activiteiten in juni

Vanaf de eerste week van juni worden drie doordeweekse activiteiten aangeboden:

- Vacare/meditatiekring op dinsdagavond (maandelijks).
- Open Kerkzaal met Taizémuziek op woensdagavond (wekelijks).
- Inloopochtend met koffie op donderdagochtend (wekelijks).

Vacare/meditatiekring vanaf dinsdagavond 2 juni van 19.30 – 20.30 uur.
Vacare betekent vrij zijn en worden, vrij in jezelf, vrij voor een ander, vrij voor God. Stilte, teksten en beelden kunnen een ruimte bieden om die vrijheid te (her)vinden.
In de kerkzaal - op afstand van elkaar - komen we bijeen voor een beeld- of schriftmeditatie. Soms is er een Ignatiaanse meditatie, een geleide meditatie met verbeelding. Daarna zijn we samen stil. Aansluitend is er een kort nagesprek in kleine groepjes. Deelnemers aan eerdere bijeenkomsten ontvangen een uitnodiging per email. Ook andere bezoekers zijn van harte welkom, maximaal twintig personen tegelijk.
Begeleider ds. Evelyn Quaak-Kloet. Aanmelden vooraf is noodzakelijk, dat kan per email aan pastor@hetkruispunt.org of per telefoon of Whatsapp. De tweede avond staat gepland op 14 juli.

Vanaf woensdagavond 3 juni stellen we wekelijks de kerkzaal van het Kruispunt open tussen 19.00 en 20.00 uur om binnen te lopen en even te gaan zitten.
Er klinkt muziek uit Taizé en er zijn begeleidende beelden uit Taizé te zien. U kunt op afstand van elkaar in de kerkzaal zitten en eventueel een kaarsje aansteken. Maximaal twintig personen tegelijk. Begeleider Joshanne Willems. Aanmelden niet noodzakelijk.

Vanaf donderdagmorgen 4 juni is er een wekelijkse inloopochtend/ontmoeting met koffie van 9.30-11.30 uur in de koffieruimte van het Kruispunt.
Er is aan de tafels plaats voor vijftien personen tegelijk, in groepjes van drie. Deze activiteit is voor gemeenteleden. Begeleider Esther Monster.
Aanmelden vooraf is noodzakelijk, dat kan per email aan esther.monster@kpnplanet.nl

Tikkie 17-5

De collecte van zondag 24 mei is voor de Voedselbank

De collecte van vandaag is opnieuw bestemd voor de Voedselbank. De voorbije periode is het aantal “klanten” van de voedselbank fors gegroeid en de verwachting is dat de groei er, vanwege de coronacrisis, nog lang niet uit is. Door het stagneren van verschillende delen van de economie gaan de hulpvragen waarschijnlijk verder toenemen. De voedselbank stelt: “Wacht niet te lang met het zoeken van hulp” en “We zijn als samenleving veel verder van huis als mensen zich eerst in de schulden steken”. Dit doel, dicht bij huis: Van harte aanbevolen

U kunt uw gift overmaken met het Tikkie of op:
NL60 ABNA 0459 7501 86
t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Prinsenbeek.
graag met vermelding "de Voedselbank"

De collecte van zondag 17 mei was voor de Zonnebloem
Deze collecte heeft een bedrag van 307 euro opgebracht.

PKN

Jaarprogramma 2019/2020 Het Kruispunt

"Een goed verhaal" is het jaarthema van de landelijke Protestantse Kerk. Ons jaarprogramma 2019/2020 sluit hierbij aan en biedt een grote diversiteit aan mogelijkheden tot gesprek, geloofsverdieping, verstilling, viering, ontmoeting en ontspanning. Er is aanbod door de week en op zondag, voor jong en ouder, voor zoekers en vinders, voor gemeenteleden en gasten. Alle aanbod is open voor mensen uit Prinsenbeek e.o. Lees hier onze verdiepingsfolder voor komend jaar, kijk wat bij je past en noteer de data alvast in je agenda.

likeons

Volg ons op Facebook

Wij zijn natuurlijk ook op Facebook te vinden.
Op de hoogte blijven?
Bezoek dan niet alleen regelmatig deze website, maar volg "Het Kruispunt Prinsenbeek" ook op Facebook.

radio

Wilt u de kerkdienst graag live luisteren of juist een kerkdienst terugluisteren? Dat kan! klik op de radio voor de mogelijkheden.

anbi

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor de algemeen nut beogende instelling (ANBI). Lees hier meer over het ANBI.

contact

Mocht u vragen of opmerkingen over de website hebben dan kunt u dit melden bij de webmaster