kerk
handen
knd
all4himm
kerst

Zondag 4 oktober

10.30 uur Dienst in het Kruispunt en via kerkdienstgemist

Voorganger:
Ds. G. van der Linden uit Waalwijk

Voor de jongste kinderen is er crèche of nevendienst

Wilt u de viering online beluisteren? Klik hier voor de uitzending via Kerkdienstgemist.nl.

welkom

Welkom

Welkom op de website van Het Kruispunt, protestantse kerk in Prinsenbeek.

Graag laten wij je zien wie wij zijn, wat wij geloven en wat wij doen, op zondag en door de week.
Onze welkomstfolder vind je hier. We ontmoeten je graag bij een viering in Het Kruispunt (en online ) of bij een van onze doordeweekse activiteiten. Klik hier voor onze verdiepingsfolder.
Heb je vragen of wil je persoonlijk kennismaken? Neem dan contact op met onze predikante
ds. Evelyn Quaak-Kloet (06 28167645 of pastor@hetkruispunt.org).

opnieuw

Vanaf 29 september: Cursus Opnieuw Beginnen

Met 15 mensen waren we in maart in gesprek op de oecumenische geloofscursus Opnieuw Beginnen. Steeds weer blijkt hoe inspirerend het kan zijn om je vragen en ontdekkingen te delen in een zeer diverse groep van mensen.

We maken dit najaar een herstart van vier avonden. Ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom om in te stappen! Thema’s per avond: Leven en Geloven, Loslaten en Vasthouden, Leven en Geluk, Vol van de Geest.

Elke avond gaan we na een inleiding in kleinere gespreksgroepen uit elkaar om door te praten. De avonden worden gezamenlijk afgerond met een moment van bezinnen of vieren in de kerkzaal. Onder begeleiding van pastor Ben Hendriksen, ds. Evelyn Quaak-Kloet en Joshanne Willems.

Dinsdagavonden 29 september, 13 en 27 oktober, aanvang 19.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan t/m 17 september via verdieping@hetkruispunt.org. Voor nieuwe deelnemers bedragen de kosten € 7,50.

bijbelstudie

Donderdag 1 oktober: Het goede leven in de Bijbel — Bijbelstudie

We lezen deze avond samen een Bijbelgedeelte volgens demethode van contextueel Bijbellezen. Dit is een methode waarbij je het Bijbelverhaal betrekt op je eigen verhaal en vervolgens aan de slag gaat met daadwerkelijke verandering. Welke invulling geeft de Bijbeltekst aan het goede leven? Wat betekent dit voor ons eigen leven, voor onze samenleving en voor de keuzes die wij maken?

Van 20-22 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan t/m 28 september via verdieping@hetkruispunt.org.

klok

Vieringen in Het Kruispunt in september en oktober 2020

Iedere zondag bent u welkom bij onze vieringen in Het Kruispunt en online
op www.kerkdienstgemist.nl.
In de kerkzaal is ruimte voor 50 tot 60 personen op 1,5 m afstand. Aanmelden om een dienst bij te wonen is niet noodzakelijk. De viering met online uitzending begint om 10.30 uur. Voor de jongste kinderen is er crèche en kindernevendienst.
De vorm van de vieringen in deze tijd is kort, actueel en met luistermuziek. Er is nog geen samenzang en ook geen koffie na afloop
Alle richtlijnen voor afstand en hygiëne vindt u hier en het gebruiksplan hier.


Tikkie

De collecte van zondag 27 september is bestemd voor
Voedselbank Breda.

We collecteren zondag  voor de Voedselbank Breda. De voorbije periode is het aantal “klanten” van de voedselbank landelijk en ook in Breda fors gegroeid. De verwachting is dat de groei er nog niet uit is. Voedselbank Breda had eerst 2 vestigingen (Koelemei in de buurt van Brabant Park en Heksenwiel Haagse Beemden). Sinds juni is er een 3e vestiging in gebruik genomen, namelijk De Vlieren in wijk De Heuvel. Deze 3e lokatie wordt nu uitgebouwd tot een volwaardige vestiging. De voedselbank stelt: “Wacht niet te lang met het zoeken van hulp” en “We zijn als samenleving veel verder van huis als mensen zich eerst in de schulden steken”. Dit doel, dicht bij huis : Van harte aanbevolen.

U kunt uw gift overmaken met het Tikkie of op:
NL60 ABNA 0459 7501 86
t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Prinsenbeek.
graag met vermelding "Voedselbank"

verdiepingsprogramma

Jaarprogramma 2020/2021 Het Kruispunt

"Proef het Goede Leven" is ons jaarthema. Het sluit aan bij het jaarthema van de landelijke Protestantse Kerk. Het biedt een grote diversiteit aan mogelijkheden tot gesprek, geloofsverdieping, viering, ontmoeting en ontspanning. Er is aanbod door de week en op zondag, voor jong en ouder, voor zoekers en vinders, voor gemeenteleden en gasten. Alle aanbod is open voor mensen uit Prinsenbeek e.o. Lees hier onze verdiepingsfolder voor komend jaar, kijk wat bij je past en noteer de data alvast in je agenda.

likeons

Volg ons op Facebook

Wij zijn natuurlijk ook op Facebook te vinden.
Op de hoogte blijven?
Bezoek dan niet alleen regelmatig deze website, maar volg "Het Kruispunt Prinsenbeek" ook op Facebook.

radio

Wilt u de kerkdienst graag live luisteren of juist een kerkdienst terugluisteren? Dat kan! klik op de radio voor de mogelijkheden.

anbi

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor de algemeen nut beogende instelling (ANBI). Lees hier meer over het ANBI.

contact

Mocht u vragen of opmerkingen over de website hebben dan kunt u dit melden bij de webmaster